Perusta ja päämäärä

Superpower on korkealle tähtäävä mediafirma, jota operoi viittomakielisen viestinnän veteraani Salla Fagerström. 18 vuoden journalistinen kokemus, värikäs ja virheetön kielellinen ilmaisu, laajat verkostot ja taito nähdä tarina ihmisissä ja ilmiöissä – nämä ovat se perusta, jolla Superpower toimii.

Suunnittelemme ja toteutamme pääasiassa viittomakielistä faktaa ja viihdettä verkkoon, televisioon ja printtiin. Käsikirjoitus, ohjaus, editointi, tekstitys ja tuotanto onnistuvat kaikki yhdessä tai erikseen. Tarjoamme myös konsultaatiota viittomakielestä ja viittomakielisistä.

Sloganimme on Lontoon kielellä “unleash your superpower, embrace sign language!”, mikä kääntyy suomeksi suunnilleen näin: “vapauta supervoimasi, omaksu viittomakieli!”.  

Viittomakieli ei ole pelkästään joku kuurojen sisäpiirin juttu, vaan sillä on annettavaa kaikille. Viittomat vapauttavat ja rikastavat myös puhuttua ilmaisua. Ajatelkaa vaikka eteläeurooppalaisia, joille kehonkieli ja elehtiminen ovat luonteva osa viestintää!

Unelmamme on yhteiskunta, jossa viittomakieliset pääsevät nauttimaan niistä medioista ja palveluista, jotka ovat kansalaisille yleensä osa normaalia arkea. Sote- ja maakuntauudistuksen jyllätessä tiedotusta tarvitaan myös viittomakielisille. Heille suomi on usein se hankala toinen kieli, aivan niin kuin ruotsi on monille suomalaisille.

Haluaisitko sinä tai organisaatiosi olla osa tätä muutosta, mutta et ihan tiedä, miten lähteä liikkeelle? Laita viesti, niin saat supervoiman käyttöösi!